Redirect HTTP catre HTTPS

Articol publicat în data de , de

Redirect HTTP catre HTTPSRedirect HTTP catre HTTPS – HTTP, este un protocol la nivel de aplicație pentru distributie (Hypertext Transfer Protocol), sisteme de colaborare, informare hypermedia. Acesta este fundamentul pentru comunicații de date pentru WWW. (World Wide Web), Internet, de exemplu. Din anul 1990, HTTP (Hypertext Transfer Protocol), este un protocol generic și apatrid care poate fi utilizat si in alte scopuri extinzand metodele de cerere, codurile sale de eroare sau antetele.

HTTPS vine de la „Hyper Text Transfer Protocol Secure, adica „S”, vine de la securitate. Website-urile care folosesc HTTPS, (ca de exemplu website-ul nostru), sunt criptate. Acest lucru arata ca toate informatiile Dvs. (in cazul in care faceti plati pe acest website sau folositi alte servicii care necesita autentificare cu user si parola), vor fi pastrate in siguranta, in afara pericolului de a fi interceptate de hackeri sau de alte persoane certate cu legea. La interogarea unui website care foloseste HTTPS, singurii care au acces la datele transmise sunt clientul si serverul final.

Redirect HTTP catre HTTPS – Solutii:

[tabs style=”1″][tab title=”Redirect cu .htaccess”] Aveti posibilitate sa folositi HTTPS, daca aveti un certificat SSL si daca acest certificat este instalat corect pe server. Redirectarea se poate face in fisierul .htaccess, care se afla in radacina site-ului Dvs. Adaugati codul urmator in .htaccess.

[php]RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}[/php]

[/tab][tab title=”Redirect cu PHP”]Daca doriti redirectarea unei pagini sau sa folositi codul intr-un fisier PHP, aveti rezolvarea aici:

[php]< ?php function redirectTohttps() { if($_SERVER[‘HTTPS’]!="on") { $redirect= "https://".$_SERVER[‘HTTP_HOST’].$_SERVER[‘REQUEST_URI’]; header("Location:$redirect"); } } ?>[/php]

[/tab][tab title=”Redirect cu HTML”]Daca doriti redirectarea unei pagini sau sa folositi codul intr-un fisier HTML, aveti rezolvarea aici:

[php]< meta http-equiv="Refresh" content="0;URL=https://www.exemplu.ro" />[/php]

[/tab][/tabs]

Un certificat SSL, se poate cumpara de la firmele de hosting din Romania. Pretul unui certificat SSL (Domain Validation SSL Certificate), pe un an, este undeva la 7-10 Euro. Un certivicat Wildcard SSL Certificate, poate ajunge la 100 de Euro/An. Daca aveti probleme la instalarea unui certificat SSL, sau la configurarea serverului si a site-ului, ne puteti contacta si rezolvam orice problema din acest domeniu.