UX, 10 instrumente software eficiente pentru testarea utilizatorilor

Articol publicat în data de , de

UX devine tot mai prezent în web design. Tot mai multe instrumente de testare sunt orientate către experiența utilizatorului. În web design, experiența utilizatorului reprezintă cel mai important element. De asemenea, dacă discutăm despre o companie care prezintă servicii de editare video, design-ul și partea de UX, au o altă structură.

În acest sens, toate eforturile de web design sunt orientate pentru o experiență plăcută a utilizatorilor. Acest aspect va influneța în mod indirect (dar considerabil) traficul pe un website. Un utilizator mulțumit va reveni pe un website bine aranjat. UX funcționează ca atașamentul față de un brand.

Îmbunătățirea UX a unui website cu ajutorul intrumentelor

Să aruncăm o privire asupra instrumentelor software de testare a utilizatorilor pentru a vă îmbunătăți website-ul. Interfața și experiența utilizatorilor este o parte componentă din SEO. Unele tendințe SEO vor dispărea, alte își vor face loc, dar utilizatorul va rămâne mereu.

Un instrument potrivit de testare a utilizatorului vă va ajuta să oferiți cea mai bună experiență de utilizare. S-ar putea să credeți că ați conceput un UI bun și ați furnizat un UX excelent. Cum veți ști asta până când nu a fost testat?

În stadiul de testare, veți afla dacă vizitatorii se convertesc în utilizatori obișnuiți sau clienți.

În acest fel, veți afla ce modificări vor trebui făcute pentru a îmbunătăți experiența generală a utilizatorului.

Procesul de testare a utilizatorilor poate necesita foarte mult timp. Mai ales, dacă decideți să înființați propriul laborator de testare. Din fericire, există o mulțime de programe și instrumente de testare ale utilizatorilor. Vă ajută să monitorizați comportamentul utilizatorilor și să obțineți feedback important.

Veți putea rezolva orice problemă și vă transformați astfel designul într-o ofertă mai productivă. Puteți obține ajutor pentru evitarea greșelilor comune în obținerea prezentării perfecte a website-ului.

Instrumente de testare pentru UX

În acest articol, vom arunca o privire la unele dintre cele mai utile și populare instrumente software de testare a utilizatorilor. Cel care devine instrumentul dvs. de testare pentru utilizatori va depinde foarte mult de cerințele pe care le aveți.

Importantă este interfața care vă atrage cel mai mult.

Vă sugerăm să încercați versiunile gratuite ale software-ului de testare ales. Evident, acolo unde este disponibilă o astfel de opțiune. Veți identifica în acest fel cel mai potrivit instrument pentru nevoile dvs. Ulterior puteți investi resurse mai importante pentru a vă îmbunătăți propriul produs și/sau serviciu.

Loop 11

Loop11 își propune să facă testarea utilizatorilor cât mai simplă. Oferă testări de utilizare pentru website-uri, filme și accesibilitate. Nu este necesară nici o cunoaștere HTML sau CSS. Pentru dezvoltatorii web care se ocupă de UX există o soluție JavaScript.

Puteți testa pe dispozitive mobile, crea teme personalizate și teste multiple pentru toate elementele de testare. În plus, utilizatorii pot obține raportări în timp real, se pot vedea hărțile de căldură și pot fi vizualizate analize reale în flux. Puteți viziona videoclipuri în sesiuni ale testelor utilizatorilor pentru a obține o informație reală despre ceea ce fac utilizatorii.

Loop11 se integrează cu multe dintre cele mai bune instrumente de prototipare de pe piață. Cele mai importante sunt Axure, JustInMind și InVision.

Userbrain

Userbrain este o soluție simplă care vă permite să vedeți cum reacționează utilizatorii la website-ul dvs. După ce v-ați înscris, veți putea viziona videoclipuri cu persoane reale care interacționează cu website-ul.

Alăturarea la Userbrain înseamnă că aveți acces la grupul său extins de testatori. Veți economisi dificultatea de a recruta, gestiona și plăti participanții pentru a vă testa website-ul. Puteți chiar să vă înscrieți (și să vă plătiți) pentru a fi chiar un tester.

Userlytics, platformă pentru UX

Userlytics este platforma perfectă de testare la distanță a utilizatorilor. Este concepută pentru a vă permite să înregistrați interacțiunile utilizatorilor cu un website, o aplicație mobilă sau un prototip.

Acest instrument folosește un software de testare de imagine la distanță. Este folosit pentru a surprinde expresia facială a utilizatorului și comentariile audio în timp ce îți testează activul. Obții o imagine completă a modului în care acționează și reacționează la activul tău în timp real.

Nu este necesară o configurare hardware sau o configurație complicată pentru Userlytics. Este o modalitate excelentă de a descoperi rapid și ieftin punctele frustrante din aplicația mobilă sau de a descoperi de ce utilizatorii fac ceea ce fac pe website-ul dvs.

UsabilityHub

Ar trebui să puneți bara de instrumente de navigare în stânga sau în dreapta? Oare oamenii vor prefera designul A sau designul B? Luarea deciziilor de proiectare poate fi frustrantă. Mai ales, când vine vorba de a afla care este designul ca fiind cea mai bună soluție de lansare. De aici vine UsabilityHub. Este conceput pentru a vă ajuta să rezolvați orice dezbatere privind designul o dată pentru totdeauna.

UsabilityHub vă permite să surprindeți și să analizați preferințele utilizatorilor și să luați o decizie încrezătoare.

Pur și simplu încărcați o imagine a interfeței website-ului dvs., a interfeței de utilizare a aplicației mobile sau a designului software. Atribuiți o sarcină finală pentru utilizatori, apoi așteptați rezultatele.

UsabilityHub va furniza un raport ce include hărți de căldură care indică locația în care au făcut click utilizatorii. Puteți chiar să setați un test de cinci secunde pentru a surprinde prima impresie a utilizatorului despre designul dvs.

Cu acest software de testare a utilizatorului, puteți încărca mai multe modele. Întrebați utilizatorii care versiune preferă și de ce. Creați teste de navigație pentru a identifica punctele de abandon și puteți organiza un sondaj pentru a aduna feedback-ul utilizatorilor.

Lookback

Lookback este un software de înregistrare cu experiență de utilizator simplificat. Cu acesta puteți înregistra computerul sau dispozitivul mobil al utilizatorului în casă sau de la distanță, fără echipament suplimentar.

Ceea ce face ca Lookback să fie unic, este că vă puteți alătura sesiunii de testare live. Vorbiți cu utilizatorul în timp ce vă explorează designul, pentru a pune întrebări sau pentru a efectua un interviu.

O mulțime de alte programe de testare ale utilizatorului oferă doar un raport sau o înregistrare după ce testarea a fost finalizată. Dar, cu Lookback, puteți programa teste și urmăriți-le așa cum sunt efectuate în timp real. Puteți vorbi direct utilizatorului adresând întrebări de urmărire. Este un mod ușor de a obține un răspuns imediat.

TryMyUI

TryMyUI este un serviciu de testare a capacității de utilizare. Are scopul de a vă ajuta să descoperiți cum vă puteți îmbunătăți website-ul sau aplicația mobilă. Cu acesta, puteți configura propriul test personalizat cu sarcini specifice. Utilizatori trebuie să le îndeplinească și vă puteți găsi baza de utilizatori potrivită printr-o gamă largă de demografii. Puteți urmări înregistrarea utilizatorilor care efectuează testele pe care le-ați setat.

În mod alternativ, puteți utiliza serviciul TryMyUI Stream. Acesta este instalat pe website pentru a colecta informații în timp real despre interacțiunea utilizatorului cu website-ul. Vă permite să găsiți capcanele și să identificați UX-urile proaste cu identificatorul de frustrare AI Stream. Acest lucru ajută la identificarea căilor pe care le iau utilizatorii și care dintre ele duc la succes și eșec.

Hotjar

Hotjar conține o serie de instrumente utile care vă ajută să analizați și să primiți feedback util pentru website-ul dvs. Acesta vă ajută să vedeți ce părți ale interfeței dvs. atrage publicul și obțineți cele mai multe click-uri și atingeri.

Cu Hotjar, puteți vedea înregistrări ale traseelor mouse-ului pentru a indica exact modul în care acestea navighează pe website. Utilitatea „Conversii canale” vă permite să știți în ce moment oamenii abandonează un proces de achiziție sau înregistrare. Aceste caracteristici pot fi foarte interesante. Pâlnia vă ajută să identificați exact ce parte a website-ului dvs. are nevoie de reglaj pentru a obține rezultate mai bune.

Există alte câteva funcții grozave de funcționalitate în cadrul acestui instrument. Analiza formei și sondajele de feedback pot fi utile. Hotjar ar trebui să fie cu siguranță pe lista ta scurtă de software de testare a utilizatorilor.

Reflector, aplicația de testare UX

Aplicația reflectorizantă pe ecran Reflector nu este concepută special pentru testarea utilizabilității. Este utilă pentru testarea modului de funcționare a aplicației pe mobil. Acest instrument trimite wireless informații, astfel încât să puteți urmări modul în care este utilizată aplicația.

Reflector include, de asemenea, capacități de înregistrare. Puteți revizui sesiunile de testare mai târziu sau să le partajați și să le prezentați unui public.

UserTesting

Una dintre cele mai bune și mai simple modalități de a înregistra utilizatorii care interacționează cu website-ul dvs. este UserTesting. Răspunsurile lor sunt livrate prin intermediul unui videoclip.

Cu acest software de testare a utilizatorilor, puteți alege publicul țintă și le puteți atribui utilizatorilor o sarcină pe care să o efectueze. Testul poate fi rulat pe un desktop, tabletă sau un dispozitiv mobil.

În schimb, UserTesting va înregistra oameni reali care își gândesc acțiunea în timp ce interacționează. Puteți înțelege în acest fel cu adevărat de ce utilizatorii fac ceea ce fac. Puteți încerca UserTesting gratuit.

Inspectlet

Inspectlet este un software de testare a utilizatorului care înregistrează vizitatorii și monitorizează exact ceea ce fac pe website. Inclusiv link-urile pe care fac click, mișcarea mouse-ului, defilarea și apăsarea tastelor. Puteți urmări fiecare vizitator ca și cum ați privi peste umăr.

Poate fi un instrument eficient pentru strategia de link building.

Dincolo de înregistrarea interacțiunii utilizatorilor pe website, Inspectlet include o hartă a căldurii. Vă permite să identificați secțiunile vizitatorilor. Harta de căldură include urmărirea ochilor, informații pe ce s-a făcut click de cele mai multe ori și despre cât de departe vizitatorii derulează paginile în jos. Și ca un plus suplimentar, instrumentul de analiză a formularelor evidențiază elementele de formă care sunt cele mai supărătoare pentru vizitatori.

Concluzii instrumente de testare UX

După cum am văzut în acest articol, există foarte multe soluții pentru testarea UX. Fiind bombardați cu un număr mare de instrumente s-ar putea să fiți nedumeriți asupra căruia merită să vă opriți.

Pentru o alegere cât mai eficientă, identificați foarte clar nevoile pentru care aveți nevoie de un asemenea instrument. Ulterior, prin eliminare veți avea o listă mai scurtă de instrumente. Căutați informații suplimentare și forumuri dedicate pentru a găsi soluția cea mai bună pentru dvs.

Nu vă lăsați copleșiți de perioada de timp (relativ mare uneori) necesară unei asemenea decizii. O experiență de utilizator cât mai bună, va duce pe viitor la o promovare eficientă. Veți obține trafic organic pe website.

Tot mai multe companii SEO combină aceste cunoștințe cu strategiile de internet marketing. În acest sens, ofertele pentru servicii SEO devin tot mai diversificate. Pânza de păianjen a acestor informații și servicii va susține în mod direct obiectivele de business ale afacerii.