Figma, un instrument util de design pentru echipe mai mari

Articol publicat în data de , de

Figma este un instrument de proiectare și prototipare bazat pe cloud pentru proiecte digitale. Este creat astfel încât utilizatorii să poată colabora la proiecte și să lucreze aproape de oriunde.

Acest instrument are foarte multe opțiuni de prototipare, însă diferența cheie este capacitatea de a lucra cu echipe la proiecte. Până în prezent, Figma este probabil cea mai potrivită opțiune disponibilă prezentată de Romania SEO.

Iată ce este Figma și modul în care acest instrument poate fi benefic pentru proiectele și fluxurile de lucru.

Ce este Figma?

Pur și simplu, Figma este un instrument digital de proiectare și prototipare. Este o aplicație de design UI și UX pe care o puteți utiliza pentru a crea website-uri, aplicații sau componente de interfață de utilizator mai mici. Acestea pot fi integrate în alte proiecte.

Figma ajută echipele să creeze, să testeze și să trimită modele mai bune de la început până la sfârșit. Are pachete cu caracteristici de design care vă plac deja, plus invenții unice, cum ar fi instrumentul Arc și rețele vectoriale.

Figma vă ajută să mențineți ideile curgătoare. Nu este nevoie să vă opriți pentru a instala, salva sau exporta. Este ceea ce ar trebui să fie orice produs software bun.

Figma este un instrument bazat pe vector care trăiește în cloud. Permite utilizatorilor să lucreze oriunde dintr-un browser. Este un instrument zippy creat pentru sisteme de proiectare, prototipare, colaborare și proiectare organizațională.

Instrumentele comparabile includ Sketch, Adobe XD, Invision și Framer.

Ca multe alte instrumente, Figma este susținută de o comunitate robustă de designeri și dezvoltatori. Ei partajează plugin-uri pentru a crește funcționalitatea și a accelera fluxurile de lucru. Oricine poate contribui și împărtăși experiența sa.

Figma este folosit de unele branduri mari, inclusiv Slack, Twitter, Zoom, Dropbox și Walgreens. Numele respective arată că acest instrument este suficient de solid pentru a alimenta aproape orice proiect.

Cine ar trebui să-l folosească?

Figma este un instrument solid și cu un plan gratuit disponibil. Merită încercat pentru oricine lucrează în spațiul digital. Am putea menționa că majoritatea proiectanților ar trebui să aibă cel puțin o cunoștință de lucru a tuturor instrumentelor majore. În acest fel, le pot face mai comercializabile pentru clienți și potențiali angajatori.

Mai general, Figma este apreciat de persoanele care lucrează cu mai multe echipe de colaborare. Alte instrumente de proiectare și prototipare nu au această caracteristică cheie sau pur și simplu nu au aceeași capacitate ca Figma.

Această caracteristică singură poate economisi timp proiectanților și face ca proiectele să funcționeze mai bine. Este util de folosit atât pentru un website de prezentare, cât și pentru un magazin de comerț electronic.

Caracteristici cheie

Figma este un instrument de design bazat pe vector, care este extrem de scalabil. Funcționează pentru proiecte individuale, precum și pentru eforturi masive ale echipei.

Design-ul bazat pe browser este suficient de „inteligent” pentru a vă salva munca. Salvările se fac și în timp ce mergeți și, chiar dacă pierdeți momentan o conexiune la internet.

Printre principalele caracteristici se numără:

 • instrument modern care vă permite să desenați în orice direcție și design-uri cu arc instant;
 • caracteristici de font tip Open;
 • sarcini automatizate prin plugin-uri pentru elemente repetate pentru accelerarea proiectelor;
 • instrument inteligent de selecție cu ajustări automate pentru spațiere, amenajare și organizare;
 • stiluri flexibile care economisesc timp la proiect;
 • creați sisteme și componente de proiectare;
 • trageți și eliberați bibliotecile accesibile;
 • posibilitatea de a avea spectatori nelimitați pe un proiect, astfel încât întreaga echipă este în cunoștință de cauză;
 • verificați fișierele de proiectare și apucați fragmentele de cod;
 • funcție de export ușoară, care are un link live (nu un PDF plat);
 • cu Figma creați interacțiuni de proiectare și prototipuri optimizate pentru mobil;
 • animare inteligentă pentru a conecta obiecte și tranziții;
 • comentarii încorporate;
 • editează împreună cu echipele în timp real în spații de proiectare partajate;
 • istoricul de versiuni care vă permite să știți tot ce s-a schimbat și cine a făcut-o;
 • creați sisteme de proiectare cu active „căutabile”, stiluri partajabile și totul într-o singură locație;
 • creați componente refolosibile cu capacitatea de a le înlocui când este necesar;
 • o platformă pentru orice, de la design la prototipare.

Prețuri pentru Figma

Figma are planuri gratuite și plătite, în funcție de volumul de muncă pe care îl veți efectua. Prețul poate varia și datorită funcțiilor de colaborare premium.

Prețurile sunt stabilite în felul următor:

 • Starter (gratuit). Până la doi editori și trei proiecte cu istoric de versiuni de 30 de zile și spațiu de stocare nelimitat;
 • Profesionist (15 dolari de editor pe lună). Include proiecte nelimitate, versiuni nelimitate, fișiere personalizate și permisiuni de utilizator, proiecte private cu invitație și biblioteci de echipă partajabile;
 • Organizație (45 USD pe editor pe lună). Include totul – în sisteme de proiectare profesionale, la nivel de organizație, echipe centralizate, plugin-uri private, administrare de plugin-uri, fonturi partajate, conectare unică și securitate avansată.

Figma oferă prețuri reduse pentru plata anuală sau plata lunară și are prețuri pentru studenți.

Concluzie

Dacă doriți un instrument bazat pe cloud și aveți nevoie de ceva care pune accentul pe colaborare, Figma este probabil cea mai bună alegere pentru dvs.

Funcționează pe Mac și PC, datorită interfeței cloud și are funcționalități similare Sketch și Adobe XD (cei mai apropiați concurenți).

Figma a avut destul de mult timp pentru a câștiga o reputație solidă între designeri și dezvoltatori. Poate fi un instrument solid în kit-ul unui profesionist în web design.

Poate fi folosit pentru a crea produse de marketing centrate pe utilizatori. Puteți începe cu primul plan de preț pentru a descoperi funcțiile acestuia și dacă aceste funcții se potrivesc nevoilor proiectului dvs.