Rezumat SEO 2013

Articol publicat în data de , de

Rezumat SEO 2013Rezumat SEO 2013 – iată că suntem în luna Decembrie şi se apropie sfârşitul de an. Vom încerca să facem un rezumat SEO, însa avem puţin gust amar de la update-ul de Page Rank, din această zi, sărac şi cam fară înteles. Anul aceasta ne-am luptat cu toate schimbarile de algoritm din Google şi mă întreb când oare se vor termina aceste modificări majore care au dat peste cap toate serviciile normale aplicate unui website.

Am tot citit şi testat materialele scrise sau înregistrate de Matt Cutts şi alte persoane autorizate de la Google şi pot spune cu mâna pe inimă că în România, parcă nu se potriveşte nimic, parcă aceasta ţărişoară este atinsă de rău, nu are suficientă putere să ajungă în rând cu lumea.

Animaluţele Google, au atacat site-urile din România, anul acesta de parcă am fi fost singurii pe planetă. Foarte multe site-uri atinse din cauza 2-3 link-uri venite de nu’ş unde, eliminări din rezultatele organice fără înţeles şi scăderi de Page Rank, tot fără înteles.

Avem clienţi care au site-uri bine puse la punct şi conţinut unic dar Page Rank zero. Înainte vreme, Google se mai uita şi la conţinut, nu numai la backlink-uri. La acest update pot spune 100%, că a fost luat în considerare numai numărul de backlink-uri şi nimic alceva, poate că mai sunt şi ceva excepţii.

Este posibil ca lucrurile să fie reglementate cu un alt update de Page Rank, însă şansele sunt minime, Google, nu mai are interes pentru acest serviciu şi văd că este aplicat dupa ureche. Am testat peste 35 de website-uri şi nu poate fi vorba de o greşeala, este perfect real ce spun.

Toate website-urile care au avut Page Rank 2, 3 sau 4 şi nu au avut nici un backlink, au fost duse la Page Rank zero. Site-urile care au avut 2-3 backlink-uri, sau mai multe, au crescut maxim cu un procent sau au rămas cu ce au avut. Aceste lucruri nu sunt de înteles! Un website nou creat nu poate avea backlink-uri, dar trebuie motivat puţin. Pana la acest update aşa stăteau lucrurile, primeai ceva Page Rank şi la următorul update il pierdeai, ciudat nu?

Mă uit la directoarele Web, din România, care folosesc link reciproc obligatoriu pentru aprobarea site-ului şi care la randul lor dau aproape nimic, dar au Page Rank consistent şi nu sunt considerate site-uri care culeg link-uri pe nimic. Anul acesta a fost foarte rau şi aşa se va merge şi în continuare pâna cand se va găsi o solutie împotriva monopolizarii şi ştiţi bine la cine mă refer.

Mă uitam la Google.ro, page Rank 6! Cred că este cel mai mic Page Rank, dat unui motor de cautare Google, toate au peste 7, al nostru 6, că de, suntem cu funda roşie.