PageSpeed Insights – Teste SEO

Articol publicat în data de , de

PageSpeed Insights


PageSpeed Insights – serviciul gratuit oferit de google, ne ajută să testăm optimizarea site-ului nostru sau a unei pagini, articol sau produs. În România, sunt foarte multe companii care oferă servicii SEO. Problema gravă este că doar oferă aceste servicii, nu le şi finalizează! Expresia „Optimizare SEO”, înseamnă îmbunătăţirea unui website, creşterea performanţei, ajutarea unui website să aibă o încărcare mai rapidă în browser şi eliminarea erorilor de cod, care pot apărea la crearea structurii (programarea).

TREBUIE SĂ ŞTIU SEO?

Trebuie sa stiu SEO?Nu trebuie să avem cunoştinţe SEO, pentru testarea unui website – Google, ne ajută să ne facem o idee despre serviciile care ar trebui aplicate unui website. În oraşul în care locuiesc, dacă am nevoie de o reparaţie la maşină va trebui să întreb un prieten care ştie o firma de reparaţii auto bună. Problema este că nu am cum să testez această companie, nu sunt sigur de serviciile oferite şi nu ştiu cine va lucra la maşina mea.

În mediul online lucrurile stau altfel, pot testa un website din punct de vedere tehnic, dacă este optimizat sau nu, dacă serviciile oferite sunt într-adevăr aşa cum sunt prezentate sau nu. Nu veţi găsi o companie care oferă servicii SEO, să spună – „suntem bunicei, alţii sunt mai iniţiaţi decât noi”, nu, toţi se prezintă experţi în acest domeniu. Nenorocirea este că ne putem trezi cu site-ul mai rău decât era înainte de cererea unor servicii SEO.

PAGESPEED INSIGHTS – PUNCTE DE VEDERE

Punctul meu de vedere poate că este mai îmbătrânit însa, nu cred ca se potriveşte zicala – „cizmarul nu are pantofi”. Eu cred că este uşor să îţi vinzi munca dar este foarte greu să o laşi să vorbească pentru tine, să arăţi într-adevăr ce poţi, cât de bine te pricepi în acest domeniu.

PagespeedÎnainte să apelaţi la serviciile SEO, oferite de o anumită companie sau persoană, parerea mea este că ar trebui să testaţi website-ul companiei respective în primă fază. Dacă eu nu sunt în stare să optimizez site-ul de prezentare în care susţin că vând anumite servicii şi în special SEO, îmi va fi greu sau aproape imposibil să fac acest lucru pentru Dvs. Am întalnit profesionişti care spuneau „nu am timp de site-ul meu”, poate fi adevarat însa, ce se întâmplă dacă cineva apeleaza la serviciile mele şi îmi testează site-ul cu PageSpeed Insights? Ce voi spune când la teste site-ul meu este foarte slab? Nu am avut timp?

Încercaţi să faceţi o analiză pentru site-ul Dvs., nişte teste minore de optimizare cu PageSpeed Insights şi veţi vedea dacă site-ul Dvs., are nevoie de optimizare sau de un serviciu profesional de promovare. Link-ul de mai jos testează site-ul nostru. Puteţi adăuga orice URL, către un website şi vă veţi lamuri cât de bine este optimizat un anumit website.

Testaţi cu PageSpeed Insights