Validarea unui website cu W3C

Articol publicat în data de , de

Validare websiteValidarea unui website cu W3C – Proiectarea şi dezvoltarea unui website, ţine de profesionalism fie că foloseşti un template Joomla, WordPress, etc. sau creezi un website direct în cod PHP. Există şi la ora actuala browsere care prezintă website-ul eronat, poate fi un cod pe care nu îl întelege, o imagine care are numele cu spaţii, etc. Un cod greşit este totuşi un cod greşit.

Foarte mulţi „experţi SEO”, din România, spun că aceste lucruri nu contează însă din punctul meu de vedere este total greşit. Calitatea de prezentare a unui website arată cât de bun este în acest domeniu cel care a dezvoltat site-ul respectiv. Din cauza unor erori HTML sau XHTML, crawlerele pot sări peste conţinutul afişat eronat pentru ca nu îl înţelege, acest lucru duce la pierderea indexării conţinutului respectiv.

VALIDAREA CU W3C

W3C ( World Wide Web Consorţium), a fost înfiinţat în anul 1994 şi se ocupă cu validarea paginilor Web, pagini care ar trebui să fie structurate corect, fără erori de cod HTML, sau CSS. Trebuie doar să accesaţi aceste site-uri, să adăugaţi URL-ul, dvs. şi veţi avea o statistică cu eventualele erori, poziţia în pagină şi modul în care se pot elimina.

O pagină Web, afişată bine în browserele moderne este un avantaj foarte mare. Validarea unui website, ca orice proces de depanare este destul de complicat. Există site-uri cu sute de erori şi serviciul care trebuie aplicat este destul de costisitor sau aproape imposibil de rezolvat la unele website-uri. Problemele vin numai de la dezvoltatorii de website-uri sau chiar de la cei care dezvoltă diverse plugin-uri, componente, etc.

Nu demult, am instalat pentru unul din clienţii noştri o platforma WordPress şi un template ales de respectiva persoană. Ca si design era OK, însa în codul sursa erori erau cu sutele. Am luat legatura cu dezvoltatorul acestei teme dar nu am primit nici un răspuns. În cele din urmă clientul a renunţat la acel template şi am instalat ceva de secolul acesta, ceva care poate fi validat XHTML/HTML5 şi CSS.