Optimizarea Imaginilor

Articol publicat în data de , de

Optimizarea Imaginilor – imaginile în website au o importanţa foarte mare. Paginile sau articolele unui website fără imagini nu arată bine deloc, sunt prea reci. Imaginile ne ajuta foarte mult si la partea de SEO, a paginii sau articolului respectiv. Problema este că va trebui să folosim imagini optimizate, altfel pagina se va încărca destul de greu şi vizitatorii vor renunţa să aştepte.

Mai mult de 40%, din utilizatorii de Internet, nu aşteaptă nici măcar de 2-3 secunde încarcarea unei pagini în browser, este pierdere de timp şi chiar sunt de acord cu acest lucru. Ce ne facem dacă folosim telefonul mobil şi ar trebui sa aşteptăm un minut pană la incarcarea unui website!

Ce ar trebui să ştim despre optimizarea imaginilor

În primul rând va trebui să avem grijă de numele imaginii, de dimensiunea acesteia şi de descrierea „alt”. Numele imaginii şi descrierea alt, ne ajută la promovarea articol-ului sau a paginii, iar dimensiune imaginii la încarcarea în browser. În cazul în care veţi folosi imagini din Internet în articolul Dvs., acestea vor trebui tăiate/modificate. Nu este suficient resize-ul, Google, cu siguranţă va cunoaşte imaginea.

Detalii despre Optimizarea Imaginilor

  • Numele imaginii – numele imaginii va trebui să cuprindă un cuvânt cheie din numele paginii sau articol-ului. De ex. articolul de faţă se numeşte „Optimizarea Imaginilor”, imaginea din partea stangă-sus, se numeşte „optimizarea-imaginilor.jpg„. Numele unei imagini nu trebuie să aiba spaţii, de ex. „optimizarea imaginilor.jpg”, se poate folosi „-” sau „_”.
  • Dimensiunea imaginii – este foarte indicat să folosiţi imagini cu extensia .jpg, aceste imagini sunt mai compresate, au dimensiune mai mică. Cu ceva timp în urma ştiu că cei de la Microsoft, dacă nu mă inşel au folosit o imagine cu extensia .png,  care avea 1 Mb, pe site-ul de prezentare a unui produs şi au blocat serverul.
  • Descrierea ALT – această descriere ne ajută la promovarea paginii. Imaginea folosită de mine, la descrierea ALT (descrierea scurtă), arată cam aşa – alt=”Optimizarea Imaginilor”. Dacă cineva va cauta pe Google, expresia „optimizarea imaginilor”, este posibil ca imaginea din acest articol să apară în top.