Google PageSpeed Insights

Articol publicat în data de , de

Google PageSpeed InsightsGoogle PageSpeed Insights – Google oferă un instrument de testare a optimizării site-ului pentru telefoanele mobile şi calculatoare de birou. Cu ceva timp în urmă Google, oferea pentru testarea vitezei de încarcare a site-ului instrumentul Google PageSpeed Insights, care există şi la ora actuala dar trebuie instalat în Firefox sau Google Chrome. Varianta cea mai simpla pentru testarea unui website este Page Speed Insights.

Instrumentul respectiv ne va arăta un procent de la 0 la 100 şi mărturisesc că este aprope imposibil sa atingi un procent de 99-100%. Website-ul nostru este destul de bine optimizat şi pot spune că înca nu am văzut un asemenea procent nici la firmele mari din domeniul SEO, din contră, procentul de optimizare este mai slab decât la un website de prezentare a unei companii.

Cum arată site-ul nostru dupa testarea Page Speed Insights!

Page Speed Insights

După cum vedeţi, procentul de optimizare este foarte bun şi va sfătuiesc şi pe Dvs., să testaţi site-ul cu acest instrument. Majoritatea instrumentelor Google, sunt discutate şi se scrie despre ele pe foarte multe site-uri însa, despre acest instrument nu prea am gasit detalii in România. Este probabil ca site-urile care vând servicii SEO, să se ferească de acest subiect din cauza optimizării slabe a site-ului de prezentare.

Nu doresc sa supăr pe nimeni însa, unele website-uri care vând servicii SEO, sunt chiar de toată jena. Iată un slogan folosit de un website care promovează expresia „optimizare SEO” – sună cam aşa: „Vrei să devii specialist seo? Invată optimizare seo”! Păi dacă ne consideram specialişti şi mai învătăm şi pe alţii, umblăm cu păpucii rupţi? Aloooo! Trezirea, SEO înseamnă servicii de calitate nu somn pe aratură! Iată cum arată procentul de optimizare al unui website care ne poate „învăta”:

Site slab optimizat

…să fim serioşi, vorba lui Mircea Badea – „Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul”. Mă gândesc cam ce ar putea optimiza această companie sau această persoană la un website, ce poate optimiza?  OK, am devenit deja răutăcios însa chiar unele persoane au probleme de comportament.

Înainte să apelaţi la o companie care oferă servicii SEO, încercaţi să testaţi şi munca lor, chiar nu aveţi ce pierde şi vă faceti o imagine despre ce servicii veţi primi.

Testaţi siteul cu Page Speed Insights – Test gratuit Google Page Speed Insights

Save