Descrierea ALT, la imagini

Articol publicat în data de , de

Descrierea ALT, la imagini
Descrierea ALT, la imagini – adaugarea unei imagini la o pagina, produs, sau serviciu prezentat, este obligatorie pentru orice model de website. Toate imaginile prezentate in website, trebuie sa contina obligatoriu o descriere alt. Tag-ul Alternative Text, arata motoarelor de cautare despre ce este vorba in imaginea respectiva si ne ajuta la promovarea paginii respective. Un alt avantaj al descrierii ALT, este si aparitia imaginii in rezultatele Google Image Search, pentru cuvintele cheie relevante, adica descrierea ALT.

Dupa cum vedeti, in majoritatea website-urilor de testare SEO, este inclus si testul de imagini, adica detectarea descrierii ALT. Imaginile se definesc cu eticheta img, care vine de la imagine. Eticheta img, este insotita de atributul src, care vine de la sursa (source) si indica URL-ul, catre imagine si numele acesteia, de ex. promovare-seo.jpg. Iata un exemplu de cod HTML, pentru o imagine:

[php]
<img width="470" height="435" alt="Servicii SEO Romania" src="https://romania-seo.ro/fisiere-seo/servicii-seo-romania.jpg">
[/php]

In codul HTML, afisat mai sus avem:

  • img – eticheta de imagine
  • width – latimea imaginii
  • height – inaltimea
  • alt – descrierea imaginii
  • src – sursa imaginii, adica locatia pe server